Mlynčeky na mäso
Každá kuchyňa bude potrebovať moderný mlynček na mäso – multifunkčné zariadenie, ktoré uľahčí mnohé kuchynské činnosti, nielen tie, ktoré súvisia s mäsom. Množstvo praktických aplikácií pre mlynček na mäso nájdu aj vegetariáni. Pabex ponúka len najvyšiu kvalitu výrobkov.
#showmore#
Máš tú moc
Od starých liatinových mlynčekov poháňaných ručnou kľukou sa moderné mlynčeky veľmi líšia. Elektrický mlynček na mäso nevyžaduje od používateľa žiadnu silu a predovšetkým šetrí čas. Účinnosť mletia elektrických mlynčekov, ktoré niekedy dokážu namlieť niekoľko kg/min, skracuje pracovný čas na niekoľko okamihov. Mlynčeky dostupné v predajniach môžu mať rôzny výkon - ak si však chcete kúpiť kvalitný model, mali by ste si vybrať ten s výkonom aspoň 500 W pre domáce použitie a pre profesionálne účely, napríklad v gastronómii, by tento výkon mal byť 1200 W alebo viac. Dobrý mlynček na mäso by ho mal zvládnuť zomlieť viac ako kilogram za minútu, aj keď dôležitý je samozrejme aj priemer otvorov. Ak mletie mäsa trvá dlhšie, fakt, že
Spiatočka
Ak je mäso tvrdé alebo obsahuje úlomky kostí či chrupaviek, stáva sa aj pri veľkom výkone, že sa kúsok zasekne v mechanizme aj tých najlepších mlynčekov. V tomto prípade je užitočná funkcia "reverse", teda spätný chod rolovacieho kolieska, ktorý vám umožní vytiahnuť prekážku a rýchlo sa vrátiť do práce.
Materiály
Kryt mlynčeka na mäso môže byť vyrobený z kovu alebo plastu. Kov poskytuje väčšiu odolnosť proti mechanickému poškodeniu, no zvyšuje hmotnosť celého zariadenia. Pri výbere je najdôležitejšie, ako často hodláte mlynček na mäso používať. Ak zriedka, napríklad raz za mesiac, postačí plastové puzdro. Ak častejšie a pravidelne, kov je lepší. Dôležitejší je materiál, z ktorého je skrutka a mlecia komora vyrobená: kvôli vysokým silám pôsobiacim na tieto prvky by mali byť vyrobené z kovu, napríklad ocele, a tomu sa oplatí venovať pozornosť. Sitá a rezacie nože by mali byť vhodné do umývačky riadu. Ostatné pracovné prvky holiaceho strojčeka by sa mali umývať v teplej vode s tekutinou.
Množstvo funkcií
Funkčnosť stroja je zvýšená vďaka príslušným nadstavcom a sitkám. Mlynček by mal byť vybavený sadou aspoň 3-4 sitiek nielen na mäso, ale napríklad aj na syry, teda s rôznymi priemermi ôk a ich hustotou. Ak chcete robiť domáce údeniny, napríklad klobásy, budete potrebovať mäsiarsky nástavec. Častejšie sa pravdepodobne budú používať nástavce na strúhanie zeleniny na pásiky alebo plátky, prípadne nástavce na strúhanie zemiakov či strúhanie paradajok. A ak máme chuť na exotickejšiu kuchyňu – náš mlynček na mäso má dokonca špeciálny nástavec na orientálne jedlá.