Teplovzdušné fritézy
Teplovzdušná fritéza je pomerne nová na trhu, no našli si už mnoho fanúšikov. V článku sa dozviete, prečo je to tak. Tento špeciálny druh fritézy sa na našom trhu objavil len pred pár rokmi, no je jasné, že sa jedná o spotrebič, ktorý si rýchlo získal popularitu. Najväčšia výhoda teplovzdušnej fritézy spočíva v jej zdravom princípe fritovania, a to je horúcim vzduchom. Preto si aj zdanlivo nezdravé jedlá (rezne, hranolky a podobne) môžu dopriať deti, ľudia na diéte a tí, ktorí majú nejaké zdravotné obmedzenia.
#ShowMore#
Aké sú špecifiká teplovzdušných fritéz?
- Umožňujú prípravu vyprážaných jedál bez použitia (alebo len s minimom) oleja, pretože pracujú s horúcim vzduchom. Takto pripravené pokrmy sú nielen diétne, ale aj chutné, šťavnaté a chrumkavé.
- Okrem klasických vyprážaných jedál viete v teplovzdušnej fritéze pripraviť aj zeleninu, hríby ale aj niektoré druhy dezertov.
- Vyniká jednoduchým ovládaním, a jedlo máte pripravené doslova za pár minút. Okrem toho sa ľahko čistí, a má nepriľnavý povrch.
- Pred tým ako sa budete pri kúpe fritézy pozerať len na cenu, pozrite sa hlavne na jej objem a príkon. Zvážte ako často v nej budete pripravovať pokrmy, a pre koľko ľudí.
- Teplovzdušná fritéza je štandardne vybavená digitálnym ovládaním, časovačom a špeciálnymi programami (extra chrumkavé, šťavnaté a podobne).
Aké teplovzdušné fritézy poznáme?
- Halogénová – na rozdiel od klasických - jedlo vypráža halogénovým svetlom. Môže byť drahšia a vyžadovať väčší príkon.
- Statická – jedlo vypráža horúcim vzduchom, ale je nutné ho premiešavať. Patrí medzi tie lacnejšie.
- Dynamická – obsahuje lopatku, ktorá jedlo premiešava a zabezpečuje rovnomerné vyprážanie tiež horúcim vzduchom. Jedná sa o drahší typ.
Najpredávanejšie
17 položiek celkom